Zoeken op trefwoord

Werkpool

Mensen die (tijdelijk) geen inkomen hebben, geen recht hebben op een andere voorziening of uitkering én voldoen aan een aantal andere voorwaarden kunnen een beroep doen op een uitkering ingevolgde de Wet werk en bijstand (WWB)
Het recht op een WWB-uitkering is altijd verbonden aan de plicht zich in te zetten om weer onafhankelijk van de uitkering te worden.

Het uitgangspunt van de WWB is dan ook ‘werk boven inkomen’.

 

Alle inspanningen van de Regionale Sociale Dienst Hoeksche Waard (RSDHW).

én de uitkeringsgerechtigde moeten gericht  zijn op arbeidsinschakeling, of anders gezegd re-integratie op de arbeidsmarkt.

 

Werkpool

Een van de middelen die de RSDHW inzet voor de re-integratie is de Werkpool. Het is een onderdeel van de RSDHW. Alle bijstandsgerechtigden van de RSDHW, die kunnen werken, verrichten in de Werkpool (lichte) productiewerkzaamheden op locatie Jan van der Heijdenstraat te Oud-Beijerland  

Door aan het werk te zijn wordt werkervaring opgedaan en krijgt of behoudt men arbeidsritme. Werken in de Werkpool is werken met behoud van uitkering.

 

Er wordt zoveel mogelijk geprobeerd om een ‘normale werksituatie’ na te bootsen.

Er zijn dan ook vaste begin-en eindtijden, pauzetijden enz.

Bij het vaststellen van de werkdagen/ werktijden wordt rekening gehouden met zaken zoals: medische belemmeringen, kinderopvang en parttime betaald werk.

 

Werken in de Werkpool is onderdeel van het re-integratietraject en dus een verplichting.

Zonder bericht niet verschijnen bij de Werkpool of te laat komen heeft consequenties voor de uitkering. Op telefoonnummer 0186-630141 dient u te melden als u verhinderd bent.


De overige pijlers

Ga direct naar Regelgeving, Werkplein, ATC, Koerswijzer of Budgetadvies en Schuldhulpverlening. Of ga terug naar de homepage van de RSDHW...